Gelderland stofferen

Een Gelderland stofferen

Op een of ander moment worden de meeste huiseigenaren en huurders geconfronteerd met de beslissing om hun meubels opnieuw te bekleden of gewoon nieuw te kopen. Of je nu het perfecte antiek hebt met gebeitste kussens of een favoriete fauteuil hebt die je niet wilt laten gaan, herstoffering kan de perfecte optie zijn om de levensduur van meubels te verlengen. Net daarom kiezen veel mensen er ook voor om hun Gelderland te herstofferen.

Is het goedkoper om een Gelderland te herstofferen of een nieuwe te kopen?

Het korte antwoord is nee – het zal over het algemeen niet minder kosten om een Gelderland te stofferen dan om gewoon nieuwe meubels te kopen. Wat je betaalt, hangt af van hoe beschadigd een meubelstuk is. Als het slechts of puur cosmetische reparaties vereist, zoals een stoffenwissel, kun je uiteindelijk geld besparen. Maar je kunt beter een bank vervangen die je wel helemaal opnieuw moet laten doen. Toch zijn er uitzonderingen. Over het algemeen is het de kosten van herstoffering waard als het gaat om het redden van meubels die een speciaal plekje in je hart hebben, zoals een familiestuk of die vintage stoel die je tijdens je reizen hebt gevonden.

Doe-het-zelf of een professional inhuren?

Als je krap bij kas zit en je wilt gaan klussen, is het mogelijk om nieuwe stof toe te voegen aan een eetkamerstoel of om kleine veranderingen in de stof aan bestaande stukken aan te brengen. Houd er echter rekening mee dat het een lang proces zal zijn en dat je gereedschap nodig zult hebben zoals een nietpistool, spijkers en -spelden en een spanband. Als het een meubelstuk is waar je echt om geeft en je wilt een hoogwaardige, duurzame afwerking, dan raden we je ten zeerste aan een professional in te huren. Als je de moeite en de kosten gaat doen om een Gelderland te stofferen, dan kun je net zo goed een paar deskundige handen krijgen. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij JW Stoffering.