Montis stofferen

Je Montis herstofferen, een duurzame oplossing

In plaats van oude en versleten meubels weg te gooien, kun je ze opnieuw stofferen om nieuw leven in te blazen en verspilling te verminderen. Wanneer je ervoor kiest om je Montis te herstofferen, wordt het frame en de veren hergebruikt. Dit betekent dat er minder afval hoeft te worden gestort. Daarnaast hoeven er minder bomen gekapt te worden en hoeft er minder nieuw staal te worden gemaakt. Er worden minder natuurlijke hulpbronnen verbruikt en er wordt minder vervuiling veroorzaakt. Herstofferen is dus een manier om meubels te recyclen tot een nieuw stuk. Er wordt ook minder vervoer gebruikt, wat ook de uitstoot, het brandstofverbruik en onnodig verkeer vermindert. Dit helpt ook de opwarming van de aarde te vertragen.

Montis stofferen met groene materialen

Wanneer je nieuwe meubels koopt, gaat je geld naar een enorme hoeveelheid grondstoffen van over de hele wereld, waaronder tropisch hardhout, productie-energie en transportkosten. Je Montis stofferen daarentegen is dan weer een groene optie op het vlak van materialen. Sommige van de materialen die worden gebruikt bij het opnieuw bekleden zijn ook immers ook groen. Veel stoffeerders kiezen voor bio hybride urethaanschuimen, op basis van soja. Deze zijn vrij van formaldehyde. Polyester Dacron voor vulling en kussenverpakking heeft ook gerecyclede componenten. Veel stoffenbedrijven gebruiken gerecyclede vezels om nieuwe stoffen te maken. Anderen gebruiken milieuvriendelijke processen om de werven te verven en gebruiken meer natuurlijke vezels.

Kies voor JW Stoffering

Wil je je Montis een nieuw leven schenken? JW Stoffering krijgt regelmatig aanvragen voor het herstofferen van meubels. In samenspraak met de klant gaan ze op zoek naar de gepast materialen voor het project. Iedere herstoffering wordt uitgevoerd binnen de week en met een eindresultaat van de hoogste kwaliteit. Neem contact met hen op voor een offerte.